7 (nemme) tips: Sådan forlænger du levetiden på dine badebukser/badedragter

Hos Watery har vi samlet 7 nemme (men essentielle) tips til, hvordan du sikrer dit badetøj en stor levealder.

7 (nemme) tips: Sådan forlænger du levetiden på dine badebukser/badedragter
Indholdsfortegnelse

Lige meget hvor godt man passer på sit badetøj, sker det (desværre) sjældent, at badetøjet holder evigt. Med utallige timers hård træning i bassinet, som livredder på kanten eller i vandet som instruktør, påføres et enormt slid på ens badetøj. Dette kan resultere i, at farven falmer, elastikkerne blive løse eller at der i værste fald går hul på stoffet, som badetøjet er lavet.

Slid er uundgåeligt, men der er stadig mange faktorer du kan justere på for at minimere sliddet på dit badetøj og dermed forlænge levetiden på dine badebukser/badedragter.

  1. Undgå vaskemaskinen

Den største fejl jeg oplever, når det kommer til vedligeholdelse af badetøj hos yngre svømmere i min svømmeklub, er den hyppige brug af vaskemaskinen, når det kommer til rengøring badetøjet. Det er en nem og hurtig løsning, og sikrer at alle klor-molekyler forlader badetøjet. Problemet er, at levetiden på dit badetøj forsvinder lige så hurtigt som klor-molekylerne, når du benytter dig af vaskemaskinen.

Det er nemlig utrolig hårdt for dit badetøj, når du i vaskemaskinen både udsætter det for brændende varmt vand, sæbe, kemikalier og en ordentlig rusketur.

  1. Undgå tørretumbleren

Som prikken over i’et efter en tur i vaskemaskinen, er der nogle svømmere, der giver badetøjet en tur i tørretumbleren efter vask. Det er absolut intet positivt at sige om dette, udover at dit badetøj naturligvis bliver tørt og varmt. Men det er altså også denne ”dejlige” varme, som er med til at tage livet af dit badetøj.

I stedet for at benytte dig af tørretumbleren bør du hænge dit badetøj til tørre på badeværelset (eller andre rum, som er modtagelige over for fugt) eller udenfor i det gode forårsvejr. Du skåner da ikke kun dit badetøj, men også bygningens elforbrug.

Vil du være ekstra skånsom mod dit badetøj, bør du undgå at hænge badetøjet i stropperne eller andre løse elastikker, da dette i det lange løb vil fjerne elasticiteten.

OBS! Er du af uforklarlige årsager under et tidspres, kan du over et kort interval benytte dig af en føntørrer eller en håndklædetørrer til forsigtigt at tørre dit badetøj.

  1. Skyl i koldt vand uden sæbe efter HVERT brug

Selvom dit badetøj er lavet af slidstærke materialer, har klor, sved eller andre kemikalier/væsker aldrig gavnet dit badetøjs levetid. Du bør derefter skylle dit badetøj i koldt vand (UDEN sæbe) efter hvert eneste brug. Ved brug af det kolde vand sikrer du dig, at du ikke påfører unødvendigt slid på elastanen i badetøjet.

FÅ EN RABATKODE MED 10% RABAT

Rabatkoden kan bruges af alle nye kunder på alle produkter på hjemmesiden, inklusiv de produkter, som anbefales her i artiklen.

Hvad venter du på? Få mere ud af din tid i og på vandet!

Succes!

  1. Vrid ikke dit badetøj

Når du skyller dit badetøj med koldt vand, er det dog vigtigt, at du ikke slutter af med at vride badetøjet, som du ville vride en karklud, for at få vandet ud af badetøjet, da du dermed bare strækker elastikkerne i badetøj ud.

Klem eller pres i stedet badetøjet sammen til en klump, og klem på denne vis i stedet vandet ud af dit gennemblødte badetøj.

  1. Lad ikke det våde badetøj ligge i tasken

Hvad end klokken er 5.00 om morgenen eller 22.00 om aftenen, bør du ALDRIG efterlade dit våde badetøj i tasken. Når du lader dit våde badetøj ligge i tasken natten over, giver du bakterier og andre mikroorganismer de perfekte forhold og betingelser til at nedbryde dit badetøj. Derudover risikerer du, at opløse materialerne i dit badetøj, hvis der er særligt fugtigt. Dette kan i sidste ende også nedbryde elastanen i dit badetøj.

Derudover lugter en badedragt eller et par badebukser, som har tilbragt natten over i en fugtig taske, altså ikke særlig godt!

  1. Tag ikke badetøjet på i bad

Selvfølgelig skal du vaske dig under bruseren inden påbegyndelse af træning, og hellere end gerne iført badetøj. Men når det er sagt, bør du ikke beholde badetøjet på, når du efterfølgende skal vaske dig med shampoo, balsam osv. Dit hår bliver måske blødt og lækkert, af sæbens kemikalier, men det samme gælder desværre dit badetøj. Shampoo og balsam er blot to af elastans mange fjender, som du ikke ønsker at introducerer dit badetøj for.

Derudover er der en anden yderst væsentlig grund til, at du aldrig bør kombinere brugen af sæbe med badetøj. Sæbe kan binde ufatteligt mange klor-molekyler. Sæberester fra vask eller shampoo kan derfor have en betydelig indflydelse på luftkvaliteten i din svømmehal.

  1. Undgå at dele badetøj med hinanden

Du bør så vidt muligt sikre dig, at du er den eneste, som benytter sig af dit badetøj. Dette skyldes, som du nok i forvejen har opdaget, at badetøjet tilpasser sig din krop og form, når du har anvendt det et par gange. Der er aldrig to kroppe, der er ens. Når en ny krop anvender dit badetøj, vil dit badetøj altså også justere sig en smule efter denne krop. Badetøjet kan derfor forekomme løsere på områder, der før sad tæt på din krop. Derudover vil der altid være en minimal overførsel af bakterier.

Når det er sagt, skal i selvfølgelig hjælpe hinanden, hvis i glemmer badetøjet hjemme, da der altså skal mere end en enkelt træning til at ødelægge/løsne badetøjets elastikker.

 

Uanset om dit badetøj er ved at være slidt op eller ej, er vi her hos Watery aldeles enige i, at du aldrig kan få for meget badetøj. Dette gælder både badedragter, badebukser, bikinier og konkurrencebadetøj.

Anbefalet til dit køb

32% køber disse produkter sammen med din kurv

Luk kvikshop
Luk
  • Søgeresultater
  • Produkter

Søgeresultater

    Ingen resultater for ""

    Spørg vores kundeservice

    Ring til os

    71 74 71 94

    Skriv til os

    support@watery.dk

    Åbningstider

    Ma-Fr: 08-22 / Lø-Sø: 10-22

    Chat med os

    I højre hjørne